חושבים ירוק

13/02/2020
חושבים ירוק

תלמידי "גוונים" מציגים: חושבים ירוק – "קופסאות בריחה" למען הסביבה

מועצה ירוקה קיימה פעילות מגוונת, מאתגרת וערכית לכבוד ט"ו בשבט בבית הספר גוונים בניהולה של יעל קסלסי בגדרה. גולת הכותרת היתה פעילות אתגרית קופסאות בריחה בנושא טבע עירוני.

חברי המועצה הירוקה, בניהולה של איריס ריינר רכזת החינוך הסביבתי, הובילו לכבוד ט"ו בשבט מיזם חינוכי יצירתי ללמידה חווייתית. המנהיגים הצעירים, נציגי תלמידים מכיתות ב'-ו' הפעילו תחנות מגוונות תוך דגש לנושא הטבע והפריחה. במהלך הפעילות תלמידי ביה"ס למדו את הנושא באמצעות משחקים, יצירות אומנות, הכנת תה צמחים וחקר צמחים באמצעות שימוש בטכנולוגיה מתקדמת.

גולת הכותרת הייתה בפעילות אתגרית "קופסאות בריחה" בנושא "טבע עירוני", יוזמה חינוכית יצירתית של המועצה הירוקה ומורתם. במהלך הפעילות, התלמידים קיבלו קופסאות נעולות אותן היו צריכים לפתוח לאחר פתירת חידות, תשחצים, זיהוי צמחים ובעלי חיים באמצעות סריקת ברקודים המפנים אותם למידע בנושא.

אתגר נוסף שעמד בפני התלמידים  היה פענוח כתב סתרים באמצעות נורה אולטרה סגולית. עם פתיחת הקופסא האחרונה התבקשו התלמידים לסייע לסביבה העירונית ולשתול שתילים ברחבי ביה"ס.  בבית הספר "גוונים" הדגישו כי הפעילות החינוכית ערכית היא בהמשך למשנתו החינוכית במטרה לעודד תלמידים ומורים ליזום, ליצור ולהביע כישורים בדרכים מגוונות.