נערכים לחירום:

02/06/2020
נערכים לחירום:

הוחלפו מסננים במערכות הסינון לאב"כ בבתי הספר ובגני הילדים בגדרה

יואל גמליאל, ראש המועצה: "בראש ובראשונה, יש להבטיח את שלומם של הילדים ולעשות הכל כדי להעניק להם הגנה מרבית, בתקווה שלא נדרש לכך"

מחלקת הביטחון במועצה המקומית גדרה סיימה פרויקט במסגרתו הוחלפו ורועננו בכלל מוסדות החינוך במושבה מסננים במערכות הגנה לסינון ואוורור שנועדו להתמודדות עם מתקפה כימית או ביולוגית. המסננים טופלו בעשרות בתי ספר וגנים במושבה במסגרת תקציב מיוחד שאושר לשם כך.

בנוסף, על מנת להבטיח רציפות תפקודית בחירום, מתוכננת התקנה של מערכת סינון ואוורור אב"כ מתקדמת במרכז ההפעלה לשעת חירום של המועצה.  מרכז ההפעלה כולל חמ"ל ומרכז שליטה ממנו ינוהל היישוב במצב חירום. זאת, בהמשך לממ"דים שנבנים בימים אלה בגני הילדים – גן דליה וגן רימון ברחוב ראובן, בגן ורד ברחוב הורביץ ובגן יסמין ברחוב הנקין.

ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל: "היערכות לחירום תמיד תמצא בסדר העדיפויות. בראש ובראשונה, יש להבטיח את שלומם של הילדים ולעשות הכל כדי להעניק להם הגנה מרבית, בתקווה שלא נדרש לכך. אני מודה לקב"ט המועצה, בני עודי ולצוותו על העבודה המסורה והיסודית".