שר החינוך יואב גלנט

09/12/2020
שר החינוך יואב גלנט
ראש המועצה יואל גמליאל אירח את שר החינוך יואב גלנט וצוותו שהגיעו להענקת מחשבים לתלמידות ולתלמידי גדרה

במסגרת הביקור, שהתקיים בתיכון דרכא רמון, הוענקו לגדרה 200 מחשבים המיועדים לתלמידות ולתלמידי גדרה. מחשבים אלה הם בנוסף ל-81 המחשבים במסגרת ״מחשב לכל ילד״ וגיוס מחשבים מארגונים נוספים שהוענקו השנה לתלמידי ולתלמידות גדרה

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה: " אנו ממשיכים ופועלים לגיוס מחשבים ולהענקת כלים לילדינו לטובת למידה מיטבית ומוצלחת״.

השבוע ראש המועצה יואל גמליאל אירח את שר החינוך יואב גלנט שהגיע לביקור יחד עם צוותו בתיכון דרכא ע"ש אילן ואסף רמון לטובת טקס הענקת 200 מחשבים לתלמידות ולתלמידי גדרה. הביקור התקיים בהשתתפות חברת המועצה גילי אפטר אילון, סגן מזכ"לית הסתדרות המורים גבי שמעון, מנהלת אגף החינוך ענת קוך, מנהלת התיכון רונית מור, מנהלת חטיבת הביניים רותי נעים, סגניות בית הספר אורית וויל ומיכל אבן צור, הרכז החברתי דודי הרשקו, נציגת רשת דרכא, נציגות הורים עדי גרפי ונציגות תלמידים.

בהתאם לתכנית הארצית שמוביל שר החינוך, יואב גלנט, הוענקו השבוע 200 מחשבים שיינתנו בהשאלה לתלמידים שאין בבתיהם מחשבים. זאת, בהמשך להצהרתו כבר בתחילת כניסתו לתפקיד כי אחד מהדגלים המרכזיים שהוא יניף יעסוק בצמצום הפערים הטכנולוגיים, והפיכת מערכת החינוך לדיגיטלית וחדשנית. לאור זאת, הוא גיבש תכנית לאומית רחבת היקף, וגייס לטובתה סכום חסר תקדים של 1.2 מיליארד ₪. תכנית זו כוללת שורה רחבה של פעולות ובכלל זה חלוקת מחשבים ניידים לתלמידי מערכת החינוך שידם אינה משגת. חלוקת המחשבים מתבצעת על ידי משרד החינוך באופן צודק כדי להבטיח צמצום פערים אמיתי ולתת מענה ראוי לתלמיד המגיע מרקע כללי מוחלש. אך, בד בבד המשרד גם ייתן מענה לתלמידים מרקע כלכלי חברתי בינוני וגבוה שהקורונה פגעה בפרנסת הוריהם והם מתקשים לכלכל את המשפחה.

שר החינוך, יואב גלנט: ״שמחתי להגיע לגדרה למבצע חלוקת המחשבים, יחד עם חברי ושותפי לדרך, ראש המועצה יואל גמליאל שמשקיע כבר שנים רבות בחינוך מיטבי ואיכותי בגדרה. בחודשים הקרובים נמשיך לחלק 150 אלף מחשבים ניידים עבור כל ילדי ישראל דרך אלפי בתי ספר בכל רחבי הארץ, ובכך נקדם את המהפכה הדיגיטלית במשרד החינוך״.

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה: "אני מודה לידידי שר החינוך יואב גלנט, שמוביל מאמץ לאומי חשוב וערכי זה. המחשבים הללו, שישמשו את תלמידות ותלמידי גדרה, מצטרפים לפרוייקט, 'מחשב לכל ילד' המתקיים מספר שנים בגדרה שבמסגרתו הוענקו עד שנת 2020, כ- 800 מחשבים. אנו ממשיכים ופועלים לגיוס מחשבים ולהענקת כלים לילדינו לטובת למידה מיטבית ומוצלחת. בהזדמנות זו, אני מודה לצוותי החינוך שפועלים ביצירתיות ובהכלה גם בתקופה מאתגרת זו״.