תיכון ניצנים לחינוך מיוחד

23/12/2021
תיכון ניצנים לחינוך מיוחד

בניית תיכון ניצנים לחינוך מיוחד בגדרה נכנסת לשלב הסופי

בבית הספר מתוכננות עשר כיתות טיפוליות, ואולם רב שימושי * הצפי לתחילת הפעילות: ספטמבר 2022 * בהקמתו הושקעו 11 מיליון שקלים
יואל גמליאל ראש המועצה: "חרטנו על דגלנו את ההשקעה בחינוך המיוחד, מתוך הבנה שכך נבנית וצומחת חברה וקהילה בריאה ואיתנה"

גדרה היא מהיישובים המובילים בארץ בהשקעה בחינוך המיוחד- בגדרה יש בתי ספר לחינוך מיוחד, גני חינוך מיוחד, כיתות לליקויי למידה בכל בית ספר הן בממלכתי והן בממלכתי-דתי. כמו כן, נפתחו בשנים האחרונות גני וכיתות תקשורת. כל זאת תוך מתן מענה באמצעות תכניות וטיפול רחב על ידי גורמי מקצוע.

בתוך כך, בימים אלה בנייתו של תיכון "ניצנים" לחינוך מיוחד במועצה המקומית גדרה שמתוקצב בכ- 11 מליון ₪ מגיע לישורת האחרונה. במבנה, שכאמור, נמצא כעת בשלבי סיום מתוכננות עשר כיתות טיפול פרטניות ואולם רב תכליתי לשימושים שונים. המוסד החינוכי ממוקם בקריית החינוך, לצד מבני חינוך וציבור נוספים.

מהנדס המועצה, סלאבן פנוביץ': "הבניין מתוכנן בסטנדרטים אדריכליים גבוהים. מימון הבנייה הגיע בחלקו ממשרד החינוך והיתר מהעירייה. אנחנו משלימים כעת את עבודות הפיתוח, בחלק המקשר בין בית הספר ניצנים למבנה נוסף ורב שימוש שיהיה צמוד אליו".

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית: "חרטנו על דגלנו את ההשקעה בחינוך המיוחד, מתוך הבנה שכך נבנית וצומחת חברה וקהילה בריאה ואיתנה. החינוך הוא היסוד והבסיס של כולנו, ויש להתאים לכל ילדה וילד את החינוך הנכון עבורם תוך הענקת כלים להמשך החיים שיאפשרו להם להגיע לפסגות ולמצות את מקסימום הפוטנציאל שיש בכל אחת ואחד מהם. תודה למינהל ההנדסה, למנהלת אגף החינוך ענת קוך, למנהלת החינוך המיוחד גלית דניאל ולכל העוסקים במלאכה המבורכת"