דפיברילטורים למקרי חירום

19/02/2023
דפיברילטורים למקרי חירום

עשרות דפיברילטורים הוצבו ברחבי גדרה לשימוש במקרי חרום

המועצה המקומית גדרה הציבה לאחרונה דפיברילטורים (מכשירי החייאה) ברחבי היישוב לשימוש במקרה חירום. ראש המועצה, יואל גמליאל: "אנו פועלים על מנת להנגיש את המכשירים מצילי החיים במקומות שונים ברחבי המושבה לסיוע בשעת חרום"

המועצה המקומית גדרה פעלה בשנים האחרונות להצבת דפיברילטורים במוסדות ציבוריים, במוסדות חינוך ובמיקומים שונים ברחבי היישוב על מנת להנגיש את המכשירים לציבור ולסייע בהצלת חיים.

דפיברילטור הוא מכשיר החייאה מציל חיים שיכול לעשות את ההבדל בין חיים למוות במקרה של דום לב, הפרעות קצב לב המאופיינים בהפרעה קשה בפעילות החשמלית של הלב. בשנים האחרונות רשויות מקומיות רבות בישראל הציבו דפיברילטורים במרחב הציבורי על מנת לתת מענה מהיר וזמין ולחסוך זמן יקר עד להגעת כוחות ההצלה למקום.

כיום קיימים עשרות דפיברילטורים ברחבי היישוב במיקומים הבאים:

תיכון דרכא נתיבי נועם, דוכן פיס, תיכון דרכא בגין, בית החולים הרצפלד, מספרה שלומי ורונית, קופ"ח מאודת, אולפנת בהר"ן, רחוב חושן, קופ"ח כללית, מרכז בליליוס, בי"ס אוהל שלום, בי"ס פינס, בי"ס רעות, בי"ס גוונים, בי"ס קשת, בי"ס הביל"ויים, בי"ס רימונים, בי"ס שלהבות, בי"ס מעלות רם, בי"ס ניצנים, תיכון דרכא רות, תיכון דרכא רמון, בי"ס מוריה, מרכז אופק, שירות פסיכולוגי, מחלקת הרווחה, בניין המועצה המקומית, ספריה, מוזיאון גדרה, נווה אורנים, בית גנים, בית בכפר, קופ"ח מכבי, מחלקת הנדסה, גרייט שייפ, מד"א גדרה. בנוסף, דפיברילטורים נמצאים גם בבתים פרטיים ברחובות הבאים:  פנינה 8 ב', נחל שניר 5ב', הנחלים 29, נחל לכיש 22 וסחלב 6.

המועצה המקומית גדרה ממשיכה בפרויקט. בתוך כך, קיימת תכנית להצבת דפיברילטורים נוספים במיקומים הבאים בחודשים הקרובים:

תחנת דלק דרום, תחנת סונול, תחנת פז, סופר פארם, בורקס גדרה, וילג' מרקט, נק' משטרה, סיטי מרקט – צאלה, סיטי מרקט - דרך האילנות, מחלקה וטרינרית, מרכז דנה, אולמות ספורט (ביה"ס אזורי, ביה"ס רמון, ביה"ס פינס, ביה"ס נתיבי נועם), מגרש כדורגל ברח' ראובן, ניידת שיטור, מקבץ דיור קשישים, מרכז פיס לנוער רחוב ויצמן וגם במרכז רוחני שפירא 10.

ראש המועצה, יואל גמליאל: "מכשיר הדפיברילטור הוא מציל חיים, פשוטו כמשמעו. אנו פועלים על מנת להנגיש אותו לציבור במקומות שונים ברחבי היישוב על מנת לסייע בשעת חירום. אני מודה לכל העוסקים במלאכה חשובה זו".