|
|
|
|
|
|
בס"ד
ינואר 2012
בנק הזמן - גדרה
מקבלים ומשקיעים זמן וכישורים
רשת קהילתית חדשנית המקדמת תמורה ותרומה
"בנק הזמן" החל לפעול בגדרה בחסותו ובברכתו של ראש המועצה מר יואל גמליאל אשר רואה חשיבות רבה בעזרה הדדית בין איש לרעהו. בנק הזמן בנוי על סחר חליפין בקהילה. יחידת המטבע היא שעת עבודה של אדם. כל אדם התורם מזמנו לטובת הזולת, זכאי לקבל זמן שווה לזמן תרומתו לפי רצונו וצרכיו. בבסיס סחר החליפין עומד רעיון השוויון בין בני אדם, וגישה הסוברת שזמנו של כל אדם, יקר במידה שווה. כך, שתמורת כל שעה שהאדם נותן, הוא יקבל שעה אחת מידי כל נותן שירות אחר.
כך למשל אדם שהחליט להקדיש שעה שבועית ללמד מחשבים או ללוות קשישים למרפאה, יכול לקבל בתמורה שעה שבועית בלימוד ספרדית או בלימוד נגינה על פסנתר או בגלגול סושי, אם יש אדם המוכן לעשות זאת.
בדומה לבנק מסחרי רגיל, ממלא בנק הזמן תפקיד חשוב בהיותו מתווך בין אלו שיש להם כישורים שבזכותם הם יכולים לתרום ולסייע לאחרים, ובין אלה שזקוקים לעזרה בתחום מסוים, אך יכולים לתת בתחומים אחרים. כך מצטרף בנק הזמן למוסדות שונים אחרים הנקראים 'בנק' בהשאלה, על אף שאינם עוסקים בהלוואות ופיקדונות כספיים – כמו בנק דם.
בישראל פועל בנק הזמן החל משנת 2002 דרך החברה למתנ"סים. בגדרה עושה הבנק את צעדיו הראשונים ביוזמה של קבוצת תושבות מקומיות המזמינות תושבים מכל הגילאים להצטרף לרשת קהילתית של קבלה ונתינה. להצטרפות ניתן לפנות לרכזת בנק הזמן: נירית פריימן 052-4624358 מייל bankhazman.gedera@gmail.com
למעלה מ –50 משקיעים נרשמו לבנק והחלו בפעילות פרטנית של סחר חליפין. בנוסף, אנו מזמינים את המשקיעים ואת כלל תושבי גדרה לקחת חלק גם בפעילות קבוצתית הפתוחה לקהל הרחב.
להלן מערכת השעות :
|
הפעילות
|
מדריכה
|
תאריך
|
שעה
|
מקום
|
הערות
|
|
בית מדרש ללימוד מהמקורות
|
יובי תשומה - כץ
|
יום א' 15.1.2012
|
19.00
|
מתנ"ס
|
מיועד למבוגרים
|
|
הרצאה על מנדלות (ציור במעגלים)
|
ליאת מצליח
|
יום ב' 16.1.2012
|
19.00
|
מתנ"ס
|
יש ליצור קשר עם ליאת לגבי ציוד נדרש
0522270275
|
|
שעת סיפור לילדים
|
עדנה בוסטין
|
יום ג' 17.1.2012
|
17.30
|
גן פרפרים
מתנ"ס
|
גילאי 4 - 6
|
|
שוק קח-תן
|
צוות בנק הזמן
|
יום ו' 27.1.2012
|
10.00 – 13.00
|
הגינה הקהילתית ברח' העלייה
|
כל מי שרוצה להיפטר מדברים מיותרים שיש לו בבית: ספרים, דיסקים, בגדים, כלים, צעצועים...
|
|
|
|
|
|
|
|