קידום החינוך המיוחד

15/12/2021
קידום החינוך המיוחד

פורום בנושא קידום החינוך המיוחד התכנס השבוע בגדרה

פורום מיוחד התכנס השבוע בהובלת ראש המועצה יואל גמליאל ובהשתתפות נציגי משרד החינוך ומחלקת החינוך להמשך קידום החינוך המיוחד בגדרה

בגדרה התכנס השבוע פורום בנושא החינוך המיוחד, בהובלת ראש המועצה יואל גמליאל ובהשתתפות מנהלת אגף החינוך, מנהלת החינוך המיוחד וצוות אגף החינוך, שפ"ח, מפקחות חינוך מיוחד וצוות המתי"א.

גדרה נחשבת לאחד היישובים המובילים בארץ בהשקעה בחינוך מיוחד. בתחומי המושבה ניתן למצוא בתי ספר לחינוך מיוחד בהם גם מבנה חדש המוקם לתיכון ניצנים, כיתות המותאמות ללקויי למידה בבתי הספר הממלכתיים והממלכתיים-דתיים לצד גני חינוך מיוחד.

בנוסף נפתחו במושבה בשנים האחרונות גני וכיתות תקשורת – לצד מתן מענה באמצעות תוכניות וטיפול רחב על ידי גורמי המקצוע.

במהלך המפגש דנו גורמי המועצה בשיתוף משרד החינוך וגורמי מקצוע בתחום החינוך המיוחד באפשרויות קידום תחום החינוך המיוחד בגדרה והמשך ההובלה בתחום ברמה המקומית והארצית.

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה: "חרטנו על דגלנו את ההשקעה בחינוך המיוחד, מתוך הבנה שכך נבנית וצומחת חברה וקהילה בריאה ואיתנה. החינוך הוא היסוד והבסיס של כולנו, ויש להתאים לכל ילדה וילד את החינוך הנכון עבורם תוך הענקת כלים להמשך החיים שיאפשרו להם להגיע לפסגות ולמצות את מקסימום הפוטנציאל שיש בכל אחת ואחד מהם. תודה לאגף החינוך ולכל העוסקים במלאכה המבורכת"