בעוד כשבועיים

19/05/2022
בעוד כשבועיים
פיתוח שלב ב' בשכונת גולדה - בעוד כשבועיים

בעוד כשבועיים יחלו עבודות הפיתוח, שלב ב', בשכונת גולדה הכוללים בין היתר, חניונים, מדרכות, שבילי אופניים, ריבוד וחידוש אספלטים ועוד

בשכונת גולדה, המתפרשת על כ- 400 דונם, הושקעו משאבים ותקציבים רבים להקמת מתקנים ושירותים לרווחת התושבות והתושבים עוד בשלב האכלוס הראשון. בתוך כך, כבר בשלב האכלוס הראשון, הושקע תקציב במתקני חינוך ותרבות הכולל השקעה בתיכון דרכא רות, תיכון למדעי הרפואה והחינוך הגופני, בית ספר יסודי שלהבות ומרכז דנה. כמו כן, הושקעו תקציבים במתקני ספורט הכוללים את ספורטק גדרה בגודל של 20 דונם. זאת ועוד, לצורך הגברת הבטיחות בדרכים בשכונה נבנו כיכרות לבטיחות בדרכים, הוגברה הבטיחות בקרבת מוסדות חינוך כולל מפרצי הורדה והעלאת תלמידות ותלמידים והותקנו מצלמות במסגרת מיזם להעלאת ושמירת בטיחות בדרכים.
בשנה האחרונה החלה בנייתו של בית ספר נוסף, בית ספר ניצנים לחינוך מיוחד, הוקמו גנים ציבוריים וכן, חניונים נוספים. כמו כן, בהמשך צפוי להיבנות מעון יום וגני ילדים אשר יצטרפו ל- 12 גני הילדים הסמוכים לשכונה, אולם ספורט חדשני, בתי כנסיות ושבילי אופניים.
חשוב לציין כי בשכונת גולדה קיימות חמש כניסות / יציאות לנגישות מיטבית - יציאה מרחוב ציונה צרפת, יציאה מרחוב האילנות, יציאה מרחוב צאלה, יציאה מרחוב חיים הרצוג ויציאה זמנית מרחוב יצחק רבין. זאת, בנוסף להטמעת תחבורה ציבורית העוברת בתוך השכונה וכוללת 6 תחנות אוטובוס.

כאמור, העשייה לפיתוח וקידום שכונת גולדה ממשיכה ובקרוב יחלו עבודות פיתוח שלב ב' הכוללים חניונים, שבילי אופניים הסובבים את השכונה, ביצוע מדרכות, מפרצי חנייה , אבנים משתלבות, נטיעות, סימון ותמרור, שילוט, גינון, קרצוף, ריבוד חידוש אספלטים, אשפתונים, ריהוט רחוב, מבנה לתחנות האוטובוס ועוד.

יואל גמליאל ראש המועצה: "יחד עם חברי ההנהלה, חברי המועצה ועובדיה, אנו פועלים בכל הרבדים על מנת להעניק את סביבת המגורים הטובה ביותר הכוללת מתקני ספורט, חינוך ופנאי לצד פיתוח התשתיות לרווחת התושבות והתושבים. בקרוב יחל פיתוח שלב ב' שיכלול בין היתר חניונים, שדרוג השכונה, ריהוט וכל השירותים הנדרשים. גדרה מובילה באיכות חיים!"