פותחים שנה בגדרה

29/08/2023
פותחים שנה בגדרה

כ- 8,300 תלמידות ותלמידים יצעדו בשנת תשפ"ד למוסדות החינוך בגדרה

השבוע תפתח שנת הלימודים תשפ"ד בה יצעדו לבתי הספר וגני הילדים כ- 8,300 תלמידות ותלמידים מגדרה. כ- 1,500 ב-55 גני ילדים, כ – 3,400 תלמידות ותלמידים בחמשת התיכונים – דרכא רות, דרכא בגין, דרכא רמון, דרכא נתיבי נועם וניצנים וכ- 3,500 תלמידות ותלמידים בתשעת בתי הספר היסודיים – פינס, רעות, רימונים, הבילויים, גוונים, קשת, שלהבות חב"ד, אוהל שלום ותלמוד תורה מעלות רם.

כבכל שנה, המועצה המקומית גדרה נערכה במהלך הקיץ לשדרוג ולשיפוץ מוסדות החינוך שיאפשרו סביבת למידה מיטבית לילדי ולילדות גדרה. זאת, לצד היערכות של אגף החינוך בשיתוף מוסדות החינוך לקביעת יעדים יישוביים בחינוך כולל יחסי הורים, תכניות רצפים, תכנית גפ"ן ועוד.

בתוך כך, השנה הוחלט על מעבר לחמישה ימי לימודים בבתי הספר העל יסודיים בגדרה כחלק מההתאמה למגמה הארצית, המהווה צעד נוסף בתהליך שדרוג והתאמת מערכת החינוך היישובית לתמורות מקומיות ואוניברסליות. מתכונת חמישה ימי לימודים בשבוע תפעל בימים ראשון עד חמישי החל משנת הלימודים הקרובה, שנת תשפ"ד כאשר השינוי במבנה מערך הלמידה יתקיים ללא פגיעה בהיקף שעות ההוראה והלמידה. יצויין, כי בימי שישי תתקיים למידה ממוקדת, שתכלול מענים פדגוגים לקבוצות למידה שונות בהתאמה לצרכים.

אנו מאחלים למנהלות ולמנהלים, לצוותי הגנים, לצוותי החינוך והמינהלה ולהורים, שנת לימודים פורייה ומוצלחת. ברכה מיוחדת שלוחה לתלמידות ולתלמידים העולים לכיתה א' שיחלו את דרכם בבית ספר.