התחדשות עירונית בגדרה

18/09/2023
התחדשות עירונית בגדרה

סנונית ראשונה להתחדשות עירונית בגדרה

לאחרונה התקיים טקס הנחת אבן פינה במתחם יובל גד לפרוייקט ההתחדשות העירונית הראשון בגדרה

המועצה המקומית גדרה פועלת מתוך חזון לשיפור איכות חיי התושבות והתושבים במגוון תחומים. כחלק מכך, המועצה פועלת להתחדשות עירונית לחידוש המרקם היישובי, אם באמצעות חיזוק מבנים קיימים, ואם באמצעות החלפת מבנים ישנים בבניינים מודרניים לסביבת מגורים טובה יותר. ההתחדשות העירונית כוללת תהליכים לשדרוג, לשיפור ולחיזוק בנייני מגורים וותיקים במרחב היישובי לשיפור איכות חייהם של דיירי ודיירות הבתים וכן, להשביח את נכסיהם.

בתוך כך, לאחרונה נערך טקס אבן פינה לפרויקט ההתחדשות העירונית הראשון בגדרה הממוקם בפינת הרחובות ויצמן-העצמאות "מתחם יובל גד". תכנית ההתחדשות העירונית במתחם יובל גד נמצאת לקראת שלב ההפקדה התואם לחוק התכנון והבניה. מדובר בהתחדשות עירונית "בינוי-פינוי-בינוי" במתחם מגורים קיים אשר במסגרתה יתבצע פינוי של שני מבני מגורים בני 45 יח"ד והקמת מתחם מגורים חדש הכולל 264 יח"ד. החברה היזמית בהתחדשות העירונית במתחם יובל גד הינה "משהב – חברה לשיכון בניין ופיתוח בע"מ" והיא נערכת ע"י משרד "שיין-סרנוף יזמות והקמת פרויקטים" בהובלת האדריכליות מיכל סרנוף ומיכל שיין. פרויקט זה ישדרג את השכונה הוותיקה ואת איכות החיים של תושביה.

יצויין כי לאחרונה אף נפתחה מינהלת יישובית להתחדשות עירונית שתתן מענה לכל הקשור להתחדשות עירונית בגדרה המעניקה קשת רחבה של שירותים לתושבות ולתושבים בתחום זה באמצעות צוות יועצים ויועצות חברתיים שתפקידם ללוות את התושבות והתושבים בתהליך בנושאים כמו סטטוס הפרויקט, זכויות בתהליך ההתחדשות העירונית והתקשרות מול יזמים ועורכי-דין. תושבות ותושבים המעוניינים לפנות למנהלת מוזמנות ומוזמנים לקבוע פגישה במשרדי המועצה בתיאום מראש במייל /טלפון sivan@pplan.co.il 03-6555155

תודה למינהל ההנדסה – מהנדס המועצה סלאבן פנוביץ', לאדריכל הרשות – אדר' שי סקיטל ולכל עוסקים והעוסקות במלאכה.