דיון בחיזוק הביטחון האזורי

23/11/2023
דיון בחיזוק הביטחון האזורי

ראשי רשויות אשכול רשויות שורק דרומי דנו בחיזוק הביטחון האזורי

השבוע התכנסה ישיבת ראשי רשויות אשכול שורק דרומי. הנושא העיקרי שהועלה הינו נושא הגברת הביטחון האזורי. יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה ויו"ר אשכול שורק דרומי: "בימים אלו מטרתי לחזק את תחושת הביטחון בקרב הציבור הרחב תוך עבודה משותפת"

אשכול שורק דרומי הוקם במטרה ליצור שיתוף פעולה אזורי אשר יאפשר להביא לידי ביטוי יתרונות ברמה האזורית כגוף מאוחד כמו ביצוע מכרזים משותפים, הוספה והרחבה של שירותים לתושב, הובלת מנועי צמיחה אזוריים, תכנון ושיתוף פעולה אסטרטגי בנושאים רוחביים כמו תחבורה, תיירות, קידום עסקים, דיגיטציה, איכות הסביבה ועוד. יו"ר האשכול הוא ראש מועצת גדרה, יואל גמליאל אשר מוביל יחד עם עמיתיו, סגן יו"ר האשכול, ראש המועצה האזורית ברנר דורון שידלוב, גזבר האשכול, ראש מועצת קרית עקרון חובב צברי, ראש המועצה האזורית חבל יבנה, משה ליבר, ראש המועצה האזורית יואב נתי לרנר, ראש המועצה האזורית באר טוביה קובי אביבי, ראש המועצה המקומית בני עייש אריה גראלה, ראש המועצה האזורית נחל שורק שי רייכנר, ראש המועצה האזורית חבל יבנה משה ליבר, ראש עיריית קרית מלאכי אליהו זוהר, סגן ראש עיריית קריית מלאכי יוסי סולימאני, וראש המועצה המקומית מזכרת בתיה גבי גאון עשייה משותפת שתמנף את האזור כולו.

כחלק מהעשייה המשותפת של ראשי הרשויות באשכול, השבוע פורום האשכול התכנס לישיבת מליאה. לישיבה הגיעו ראשי רשויות האשכול, מנכ"לים של רשויות, מנכ"לית אשכול שורק דרומי, שירה דקל כץ וצוותה. בישיבה הועלה נושא הביטחון באזור וגובשה תכנית לבקשת תקציבים ומשאבים לתקופת "חרבות ברזל". כמו כן, דנו בהמשך העשייה האזורית לקידום איכות חיי התושבות והתושבים באזור.

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה ויו"ר אשכול שורק דרומי: " כיו"ר האשכול הראיה האזורית לשיפור חיי התושבים הינו קו מנחה עבורי. בימים אלו מטרתי לחזק את תחושת הביטחון בקרב הציבור הרחב תוך עבודה משותפת לדיוק הצרכים והמענים הניתנים במטרה להעלות את תחושת הביטחון, החוסן האישי והקהילתי בשגרת חירום. תודה לכלל שותפי לדרך ולעשייה, ראשי רשויות האשכול, שירה דקל כץ מנכ"לית אשכול שורק דרומי."